• −15%
sivkino_olje z vonjem

Naturaltrade dišeče olje sivke 15 ml

Na zalogi. Lahko dobite:

18. 10. 2024    Dostava s kurirjem GLS

3,32 €
3,90 €

Naravno eterično olje sivke s prostornino 15 ml. Izdelano v Nemčiji z uporabo sodobne tehnologije z izjemno natančnostjo za ohranitev 100 % eteričnega olja .

Količina

61 ljudi si ogleduje ta izdelek
 

Brezplačna poštnina za nakupe nad 40 €

 

Enostavna vračila

Eterično olje iz 100% francoskega eteričnega olja sivke, narejeno z nemško natančnostjo

Eterična olja so tako imenovana lažna olja, ki izhlapijo brez ostanka. Proizvajajo se z ekstrakcijo iz rastlin. Eno najbolj priljubljenih eteričnih olj je olje sivke.

Ime sivka izvira iz latinske besede lavare, kar pomeni umiti. Ljudje so tej rastlini postopoma pripisovali različna ljudska imena, kot so: sivka, devandula, dulenka, vandelička. Sivko so poznali že stari Grki in njeni blagodejni učinki so jih vse bolj presenečali. Na začetku je bila sivka popularno dodajana kopeli.

Že od nekdaj je sivka med najbolj priljubljenimi dišavnicami, zaradi česar jo dodajajo v kozmetične izdelke in v medicinske namene . Iz nje niso izdelovali samo parfumov, ampak so jo pogosto uporabljali tudi kot dodatek k hrani ali eno od sestavin zdravil. Grki so sivko radi predpisovali kot zagotovljeno in preverjeno zdravilo proti kašlju . V času kuge so sivkine vejice zažigali v prostorih, kjer so bili bolni, kot način razkuževanja. Ob raznih praznovanjih so sivkine cvetove trosili po tleh slavnostnih prostorov in cerkva. Znan je bil tudi kot učinkovito sredstvo pri zdravljenju uši , v kozmetiki je imel visoko ceno kot sredstvo za zaviranje staranja v medicini za razkuževanje in celjenje ran .

eterično olje sivke

Rastlina sivke

Sivka zraste v višino do 60 cm, njeni listi pa so dolgi in ozki. Je zelo aromatična in cveti predvsem julija in avgusta v modro-vijolični barvi. Cvetovi sivke vsebujejo vrsto blagodejnih eteričnih olj , katerih učinki ugodno vplivajo predvsem na živčni sistem. Izvor sivke je Sredozemlje , vendar se je zaradi minimalnih gojitvenih zahtev uveljavila tudi v drugih državah. Najbolj razširjeno in znano območje njegovega gojenja je južna Francija - Provansa . Cvetove nabiramo predvsem z rastline, idealen čas za nabiranje pa je tik pred cvetenjem. Sušimo jih povezane v snope in obešene na suhem in toplem mestu. Snope lahko nato uporabite kot dišeče predmete ali okraske . Sestavni del provansalske začimbe so tudi posušeni listi sivke.


Uporaba sivke

100% silika Sivka ima največji in najširši spekter uporabe in je eno izmed eteričnih olj z najširšim spektrom uporabe.

Učinki sivke v kuhinji

Sivka ima zelo širok spekter uporabe tako v kuhinji kot doma, pa tudi pri zdravljenju bolezni ali v kozmetiki ali v estetske namene. V domačem okolju se uporablja predvsem kot začimba in dodatek jedem. Liste sivke uporabljamo v kuhinji tako, da jih v majhnih količinah dodamo pečenemu mesu in ribam, gobjim jedem in solatam. Je tudi sestavni del provansalskih začimb , ki jih lahko naredite tako, da posušene liste sivke zmešate z rožmarinom, origanom, timijanom in baziliko. Vendar pa je treba paziti na količino, saj ima prodoren vonj in rahlo grenak okus v hrani. Posušene cvetove lahko dodate tudi v kozarec s trsnim sladkorjem in jih nato uporabite v tortah, ki jih naredijo prav posebne.

Ú črnila sivka v domu

Sivka lepo odišavi stanovanje in hišo ter odganja muhe in molje . Dišeča sivkina vrečka bo lepo zadišala v vsakem domu, postavljena v omaro pa bo varno odganjala molje in mravlje, ki jih ta rastlina ne diši prav dobro. To velja tudi za komarje , ki se bodo izognili hiši, ko zavohajo značilen vonj sivke. Drug uporaben način uporabe eteričnega olja sivke je uporaba v difuzorju , kjer se skupaj z vodo razprši v zrak, ki ga prečisti in odišavi. Blagodejno vpliva na fizično in psihično plat človeka. Več o tem odličnem pomočniku si lahko preberete v članku Nenavaden pomočnik, ki čisti zrak in predušuje prostor .

Učinki sivke pri zdravljenju različnih bolezni

V medicini in zdravilstvu se uporablja predvsem pri težavah z živčevjem , depresiji in histeriji, kadar deluje kot pomirjevalo, za pomirjanje migren, glavobolov , občutkov živčnosti, napetosti in motenj spanja. Deluje torej kot antidepresiv in antiseptik, lahko tudi kot učinkovito pomirjevalo, lajša strahove . Pri nespečnosti pomaga večerna kopel, pri živčni izčrpanosti vroča brisača s sivkinimi kapljicami kot obloga, pri glavobolih in migrenah tri kapljice na kocko sladkorja ali hladen obkladek na čelo. .

Blagodejno vpliva tudi na bolezni dihal , gripo, angino in prehlad. Njegovo protivnetno delovanje dosega odlične rezultate tudi pri zdravljenju opeklin, toplotnih udarcev, kožnih ekcemov, aken, izpuščajev in luskavice. Idealno za vse tipe kože in polti. Lahko ga nanašamo na kožo pri masažah tako odraslih kot otrok, nanašamo na boleče in problematične predele, inhaliramo, uporabljamo za razkuževanje kože in pri nespečnosti. Pozitivno vpliva tudi na prebavni sistem pri prebavnih težavah, kot so vetrovi, napenjanje, zaprtje. Tinktura sivke bo pomagala pri prhljaju in neželenem izpadanju las , lokalno in proti plešavosti. Lajša mišične krče in pozitivno vpliva na revmatska obolenja. Sivkin čaj prijetno diši in pomaga pri bolečih menstruacijah ali glavobolih.

Eterično olje sivke

eterično olje sivke

Eterično olje sivke je enota med eteričnimi olji. Ima številne blagodejne učinke, vsestransko uporabnost in zato ne sme manjkati v nobenem gospodinjstvu, daje občutek dobrega počutja in harmonije. Sivkino olje je primerno za nego kože celega telesa, privoščite si na primer prijetno masažo s sivkinim oljem. Regenerirajte utrujeno telo, pomirite mišično in živčno napetost. Zelo pozitivno vpliva tudi na opekline in pomirja kožo po sončenju. Olje sivke ima zelo dobre protivnetne učinke , uporablja pa se tudi pri zdravljenju ekcemov in glivic.

Nasveti za uporabo levaeterično olje angelike

Če pri menstrualnih težavah lajšate bolečine in mišice v vročo vodo dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke ali pa ga skupaj z masažnim oljem vmasirajte v predel trebuha in križa. Nerazredčeno eterično olje sivke lahko nanesete na primer na pike insektov , opekline, odrgnine in rane. Preprečuje tudi nastajanje brazgotin ter deluje protiglivično in protivnetno, deluje adstringentno pri razjedah, zdravi različne kožne bolezni kot so akne, ekcemi, luskavica, luskavica, strije. Njegovi učinki pri pospeševanju rasti las so tudi znanstveno dokazani, učinkovit je pri revmatičnih in mišičnih bolečinah. Lajša mišično napetost in mišične krče, pomaga imunskemu sistemu pri boju proti raznim virusnim okužbam. Blagodejno vpliva na dihala in težave z dihanjem, bronhitis, gripo, laringitis, astmo, okužbo grla. Sivka deluje antiseptično, ima zdravilne učinke kot repelent za mrčes. Proti ušem je dokazano tudi, če si v lase vtrete nerazredčeno eterično olje sivke ali skupaj s čajevcem. Podobno molji ne marajo vonja sivke, zato deluje tudi proti moljem , preprosto kanite kapljico sivkinega olja na vatirano palčko in jo pospravite v omaro.


Opozorilo !!! Sivka izrazito znižuje krvni tlak, zato ni primerna za osebe z nizkim krvnim tlakom, ženske v zgodnji nosečnosti in epileptične bolezni.


znaki_1_1.jpg 3-5 kapljic eteričnega olja sivke, pomešanega z žlico rastlinskega olja

znaki_2.jpg 4-6 kapljic dišavnega olja v kopel

znaki_3.jpgorm: noben; prazen prostor: normalno; razmik med besedami: 0px; barva ozadja: #ffffff; float: none;">posušeno dišeče drevo v avtu navlažite z dišečim oljem ali ponovno napolnite prazno posodo osvežilca zraka

znaki_4.jpg nekaj kapljic v kotu blazine

eterično olje dodajte detergentu med pranjem ali neposredno perilu

znaki_6.jpg

olje sivke nakapajte na dno predpražnika ali preproge v avtu

0px; preoblikovanje besedila: brez; prazen prostor: normalno; razmik med besedami: 0px; barva ozadja: #ffffff; float: nič;"> znaki_7.jpg Nekaj kapljic eteričnega olja v vedru vode bo naredilo čudeže pri čiščenju

znaki_8.jpg Tampon navlažite z dišečim sivkinim oljem, ki ga vdihnete na začetku sesanja in s tem aromatizirajte zrak.

Poskusite zmešati svoj vonj z mešanjem na primer za:

Vonj po gozdu

Eterično olje smreke – 50 kapljic
Eterično olje sivke - 25 kapljic
Eterično olje evkaliptusa - 25 kapljic
Eterično olje cedre - 20 kapljic

Romantična mešanica

Eterično olje Palmarosa - 24 kapljic
Eterično olje ylang ylang - 3 kapljice
Eterično olje žajblja - 6 kapljic
Eterično olje kostanja - 6 kapljic
Eterično olje limete - 12 kapljic

Mešanica za globoko sprostitev

Eterično olje sivke - 30 kapljic
Eterično olje majarona - 10 kapljic
Eterično olje mandarine - 5 kapljic

Preberite tudi članek 28 edinstvenih učinkov sivke in skrivni nasvet poleg tega .

Ean: 1952000000032

Podatkovni list

Tip
Sivka
Zvezek
15 ml
Pakiranje
Steklena posoda

Product Reviews / Q&A

Average rating

0.0
0 Review
Excellent 0
Dobro 0
Medium 0
Poor 0
Terrible 0

  • Reviews (0)
  • Questions & Answers (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Is this helpful? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Write a comment

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Answers @ANSWERS_NB@ Liked @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Disliked @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Comments @COMMENTS_NB@
Write an answer Add a comment
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Reply
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Add a comment @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

Morda vam bo všeč tudi

Stranke, ki so kupile ta izdelek