RECEPT: OKUSNA KAKAVOVA TORTA

Objavil: Vanesa Holeckova V: Tipy a triky Vklopljeno: Hit: 54215

Se tudi vi ne morete upreti sladkemu in je to vaša največja skušnjava? Zato se pripravite, saj se tej kakavovi torti zagotovo ne boste mogli upreti. Kakavova torta je sladka pečena sladica, ki se oblikuje s posebnim pekačem. Ima dolgo tradicijo, najstarejši recept pa izvira iz kuharske knjige Marxa Rumpolta iz leta 1581. V knjigi jo je opisal kot torto v obliki klobuka. V Franciji, v alzaški vasici Ribeauvillé, je drugo nedeljo v juniju celo vsakoletni praznik torte Fete du Kougelhopf . Torta nas pogosto spominja na otroštvo ter na naše mame in babice, ki so jo pekle edinstveno in z ljubeznijo. Ustvarite si spomine in specite torto, ki ne bo navdušila le vaših brbončic, temveč tudi vašo družino. Kot nalašč za jutranjo kavo in čaj. Preizkusite recept, ki smo ga pripravili za vas.

kakaova_babovka_recept

Za pripravo kakavovega kolača potrebujemo:

  • potrebujemo:5 rumenjakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 zavojček trsnega sladkorja Dr. Oetker z okusom ruma
  • 2 žlici vode
  • 150 ml olja
  • 5 beljakov
  • ščepec soli
  • 300 g srednje grobe moke
  • 2 poravnani žlici presejanega nizozemskega kakava Dr. Oetker
  • 1 zavojček pecilnega praška Dr. Oetker

Potrebujemo še:

  • pekač (Ø 23 cm)
  • električno ročno metlico
  • Dr. Oetker backspray

Postopek za pripravo kakavovega kolača:

1. Za pripravo testa rumenjake s sladkorjem, trsnim sladkorjem, vodo in oljem v skledi z električnim ročnim mešalnikom na najvišji stopnji stepite do pene. Beljake in sol stepite do trdega in jih rahlo vmešajte v rumenjakovo peno. Dodajte moko, zmešano s kakavom in pecilnim praškom, ter z roko rahlo stepite do gladkega. Testo razporedite v pekač, ki ste ga po navodilih na embalaži popršili s sredstvom Backspray. Postavite v ogreto pečico in pecite.

Električna pečica: 170 °C

Toplotna pečica: 150 °C

Plinska pečica: 170 °C

Čas peke: 50 minut

2. Pustite pecivo v pekaču, da se približno 10 minut ohlaja. Nato ga previdno izkopljemo.

kakaova_babovka

Pozor. Ko torto jemljete iz pečice, uporabite rokavice ali kuhinjske brisače, da preprečite neželene opekline.

kuchynske_rukavice



Komentarji

Pošljite svoj komentar